Mogen wij ons even aan u voorstellen.

 

Wij zijn een echt familiebedrijf, bestaande uit Robert en Brigitte Heineman. Heineman Antiek uit Terschuur heeft al ruim 55 jaar ervaring met de in- en verkoop van Engelse antieke meubelen. Heineman sr. trok destijds zelf naar het Engelse platteland om in te kopen.

Later (vanaf 1984) ging ging Robert mee. Samen ontdekten zij de beste adressen in (Zuid) Engeland en Wales.

Werd het ingekochte antiek voorheen vooral verkocht aan Nederlandse antiquairs, sinds enige jaren richten wij ons ook op de verkoop aan particulieren. Tegenwoordig is het te bewerkelijk om zelf alle inkopen te doen op het Britse platteland. Er is nog wel veel mooi antiek te vinden, want de Britse traditie, het rijke verleden van het land en de "we gooien niets weg" mentaliteit zorgt ervoor dat er nog veel antieke meubelen in de huizen en boerderijen staan. Later ging zijn zoon mee. Samen ontdektenzij de beste adressen in (Zuid) Engeland en Wales.

Wij kopen in bij de Engelse "whole-salers" (groothandel) die het zoekwerk naar antiek voor ons doen. Tevens hebben deze groothandelaren niet alleen pakhuizen met meubels, maar ook vaak een restauratie-atelier. Wij laten zoveel mogelijk al het antiek in Engeland restaureren. Het vakmanschap daar is erg groot.

Daarnaast hebben wij voor u een mooie collectie Hollands Antiek.

Elke week krijgen we een groot aantal gevarieerde meubels binnen ter aanvulling op onze voorraad van ongeveer 450 meubels. Wij zijn vooral gespecialiseerd in Engelse kabinetten, kasten, ladenkasten, 

boekenkasten, bureaus, tafels, stoelen , kleinmeubelen, enz. in eiken, mahonie of noten

Bij ons alleen "strakke" meubels, dus geen uitgesneden deurpanelen of pilaren. Het merendeel van onze collectie stamt uit de periode van 1800 tot 1880. Soms zitten er ook wel iets oudere of jongere meubels bij. Door hun tijdloze uiterlijk laten ze zich heel goed combineren met moderne inrichtingen van woningen of kantoren.

Beluister het verhaal achter Antiek Heineman

In de podcastaflevering “Het verhaal achter antiek - Robert Heineman (Heineman Antiek)” duikt Robert Heineman dieper in de wereld van antiek. Zijn passie voor historische stukken komt duidelijk naar voren in deze aflevering van De Stijlpastoor. Antiek is al eeuwenlang een manier om onze huizen te verrijken met een fraai interieur. Robert Heineman, de tweede generatie eigenaar van Heineman Antiek, heeft een indrukwekkende collectie van zo’n 500 antieke stukken in zijn bezit. In zijn werkplaats herstelt Robert deze antiquiteiten naar hun volle glorie. Volgens Robert is antiek dan ook de meest duurzame optie. Meer weten over het verhaal achter Antiek Heineman? Beluister dan hier de podcastaflevering.

 

 

Antiek een duurzame investering of een milieubewuste belegging.

 

 

Doordat we een echt familiebedrijf zijn, zonder duur pand in een luxe winkelstraat (lage overhead kosten) en dank zij onze eigen inkoop, restauratie en service, zijn de prijzen van onze meubelen heel redelijk.

Vaak hikken mensen tegen de prijs van antieke meubelen aan. Men realiseert zich niet, dat antiek duurzaam en relatief goedkoop is. Bovendien is het beter voor het milieu. Voor echt antiek hoeft geen (regen)woud gekapt te worden, want deze meubelen zijn al meer dan 100 jaar oud. Antieke meubelen kopen is dus eigenlijk een vorm van recycling.

 

Unieke inruilgarantie:

 

 

Voor al onze antieke meubelen geldt een inruilgarantie. Wie bij ons wat koopt, mag zijn/haar meubel eenmalig komen ruilen voor een meubel van gelijke of hogere waarde ( zie onze algemene voorwaarden). Wij handhaven daarbij een inruilperiode van 1 jaar op alle meubels vanaf € 1000,-. Op stoelen en gestoffeerde meubels geldt geen inruilgarantie.

 

 

 

 

Antieke golfclubs:

Naast de antieke meubelen hebben we ook steevast een serie oude golfclubs in voorraad. Door de golf-hobby van vader en zoon is de collectie ontstaan. Echte houten drivers met hickory shafts, metalen putters en andere clubs met mooie namen als "mashie" (mid-iron), "niblick" (short-iron) en de "deep-face" (wedge) bieden we te koop aan voor prijzen van enkele tientallen tot enkele honderden euro's, afhankelijk van kwaliteit en curiositeit.

 

U bent van harte welkom, wij staan voor u klaar!

20141002 0261 copy

Wie belangstelling heeft voor Engelse antieke meubelen in eiken of mahonie, schilderijen uit diverse periodes, porselein , zilver of golfclubs kan geheel vrijblijvend een kijkje komen nemen in onze landelijke showroom.

Wij zijn gevestigd aan de Hoevelakenseweg 194 te Terschuur (Gemeente Barneveld).

 

Deze weg loopt van Hoevelaken naar Terschuur. Wij zijn geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur, of op afspraak (zondag en maandag gesloten).

Er is voldoende parkeerruimte.

Graag tot ziens in onze zaak, er staat een kopje koffie voor u klaar.