Ontdek de waarde van uw erfstukken met antiek taxatie 

Ontdek de waarde van uw erfstukken met antiek taxatie. Of u nu een gepassioneerde verzamelaar bent, onlangs een antiek stuk heeft geërfd of gewoon nieuwsgierig bent naar de waarde en echtheid van uw antiek stuk of meubilair. Bij Heineman Antiek kunt u terecht voor professioneel en deskundig antiek taxatie. Onze antiek taxatie wordt uitgevoerd door een van onze experts in antiek taxatie, zodat u altijd een betrouwbaar antwoord van ons zult krijgen. Wij vertellen u graag meer over de waarde van het antiek. Met onze jarenlange ervaring in de wereld van antiek en erfgoed, bieden we een professionele beoordeling van uw kostbare stukken.

De mogelijkheden om uw antiek te taxeren

Bij ons kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden om de waarde van uw antiek te taxeren. U kunt langskomen in onze winkel of foto’s sturen. Wij vertellen u graag meer over uw stuk of meubilair en willen u zo goed mogelijk adviseren. Graag zien wij u in onze antiek winkel voor de taxatie van uw antiek. Wanneer u gebruik wilt maken van de taxatie dienst van Heineman Antiek willen we u vragen een afspraak te maken.

Bij ons kunt u terecht voor het taxeren van diverse Antieke meubelen. Wij kopen en verkopen onder andere de volgende antieke meubelen:

 • Bureau
 • Stoelen
 • Kasten
 • Ladekasten
 • Tafels
 • Diverse
 • Reeds verkochte antiek meubelen

Het is belangrijk dat u weet dat niet elk antiek meubel automatisch waardevol is. De waarde kan sterk variëren afhankelijk van diverse factoren zoals leeftijd, herkomst, merk, staat van bewaring en vraag op de markt. Een professionele antiek taxateur kan de meubelen grondig onderzoeken en beoordelen om u een nauwkeurige schatting van de waarde te geven. Wij zullen u voorzien van een compleet taxatierapport.

Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen in onze winkel? Of stuurt u liever een foto voor de taxatie van antiek? Ook dit is mogelijk voor het taxeren van uw meubilair of een ander antiek stuk. Bel naar 0342 - 46 13 81 of stuur een mail naar info@antiek-heineman.nl, of stuur een WhatsApp naar 06-51126535 voor direct contact.

Waarom antiek taxeren?

Antiek taxeren is om verschillende redenen belangrijk:

 1. Verzekering: Een nauwkeurige taxatie is essentieel om ervoor te zorgen dat uw antieke bezittingen adequaat verzekerd zijn. Mocht er ooit schade optreedt, of als ze gestolen worden, dient de taxatiewaarde als basis voor uw verzekeringsclaim.
 2. Erfenisplanning: Bij erfstukken en antieke stukken is het cruciaal om de waarde te begrijpen, vooral als u van plan bent ze door te geven aan toekomstige generaties. Een taxatie kan u helpen bij het plannen van uw nalatenschap en ervoor zorgen dat uw erfgenamen op de hoogte zijn van de waarde van deze items.
 3. Verkoop of Aankoop: Als u overweegt uw antieke items te verkopen of juist te kopen, is het belangrijk om te weten wat ze waard zijn. Een taxatie geeft u een realistisch beeld van de marktwaarde en kan u helpen bij onderhandelingen.
 4. Historisch Inzicht: Een taxatie gaat vaak gepaard met gedegen onderzoek naar de geschiedenis en herkomst van uw antieke stukken. Hierdoor kunt u meer te weten komen over de context en achtergrond van de items, wat de waardering ervan verrijkt.
 5. Besluitvorming: De informatie die u krijgt uit een taxatie kan u helpen bij beslissingen over restauratie, conservering of verdere investeringen in uw antieke items. Het kan ook helpen bij het bepalen van de beste manier om ze te behouden.

Deskundige taxatie van antieke stukken

Ons team bestaat uit deskundige taxateurs met diepgaande kennis van antiek en erfgoed. De taxateur vertelt u meer over de geschiedenis en waarde van het antiek. Wij nemen ruim de tijd om de stukken grondig te bestuderen en u van de juiste waarde en informatie te voorzien.

Belangstelling voor een persoonlijke taxatie van uw antiek? Wij nemen graag de tijd voor u. U kunt een afspraak maken door te bellen naar 0342 - 46 13 81. Wij willen u van harte welkom heten aan de Hoevelakenseweg 194 in Terschuur.